Parteneri in cadrul proiectului

Proiectul „Sănătatea mintală – prioritate pe agenda publică!” este implementat de parteneriatul realizat între Societatea Română de sprijin a vârstnicilor și a suferinzilor cu afecțiuni de tip Alzheimer – SRA, în calitate de Beneficiar, și Asociația HABILITAS – Centrul de resurse și formare profesională, în calitate de Partener.

Societatea Română AlzheimerSocietatea Română Alzheimer este o organizaţie umanitara, non-guvernamentala, non-profit , iniţiata de cadre cu pregătire medicala-medici, asistenţi medicali, studenţi la medicina, psihologie, asistenta sociala, la care treptat au aderat si membrii de familie, precum si alte persoane interesate de problematica vârstnicilor.

În conformitate cu statutul si numele sau, societatea functioneaza in domeniul asistentei comunitare-sociale si medicale- a vârstnicilor si isi propune sa contribuie la asigurarea îngrijirii vârstnicilor cu tulburări psihice, in special de tip deteriorativ, sa ajute familiile acestora si pe toţi cei angrenaţi in activitati de îngrijire, sa creeze sisteme moderne de îngrijire si asistenta.

Mai multe detalii pe  www.alz.ro

Asociaţia Habilitas – CRFPAsociaţia Habilitas – CRFP este o organizaţie non-guvernamentală care işi propune ca misiune dezvoltarea de proiecte şi programe în domeniul îmbătrânirii şi al educaţiei continue, dezvoltarea de servicii pentru persoanele vârstnice din România şi de activităţi în domeniul economiei sociale, precum şi îmbunătăţirea politicilor publice în domeniul social. Tot ceea ce facem este caracterizat de valori ca profesionalism, dezvoltare, inovaţie, cooperare, calitate, încredere, formare continuă.

Asociaţia Habilitas – CRFP colaborează cu alte ONG-uri la nivel naţional şi european, cu asociaţii care reprezintă drepturile persoanelor vârstnice, cu autorităţi publice locale şi centrale şi are ca obiectiv să devină un factor real de schimbare şi inovare în domeniul îmbătrânirii şi îmbunătăţirii calităţii vieţii seniorilor din România.

În prezent, Habilitas este acreditată de către Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC) ca furnizor de programe de calificare în ocupaţia “îngrijitor bătrân la domiciliu”, la sfârşitul cursului absolventul primind un certificat de calificare recunoscut la nivel european.

Mai multe detalii pe : www.habilitas.ro